Tuesday, October 18, 2011

Two down, 6 to go

Van de 8 projecten zijn er intussen twee af.
Eerst maar snel een pyjama gemaakt van de kreeftenstof, met een lange en een korte broek:

 En dan de velours broek. Ik was bang dat het wat suf zou zijn maar het is heel leuk geworden! Het patroon is uit de Ottobre herfst 2011: High Jump. De ronde zakken geven het een nieuwe look. In de tailleband zitten 2 perfect gelukte knoopsgaten danzij de juiste versteviging en cordondraad. De handleiding ervoor vond ik hier.




De broek is alleen te lang, en bovendien zakt hij af. Hij schuift steeds onder de buik waardoor hij te laag komt te zitten. Misschien dat ik er toch nog elastiek in naai, nu zit er alleen keperband in.

Tuesday, October 11, 2011

Projecten


Dit is de oogst van de afgelopen 2 weken. Als stok achter de deur hier maar wat plannen neerzetten. Van links naar rechts:
Bruine velour: voor een huisbroek uit de laatste Ottobre, met cirkelzakken.
Rode sneeuwvlokken: dit is thermal, maar zó dun dat je er bijna doorheen kunt kijken. Bovendien voel je de verf, niet fijn. Dit blijft voorlopig maar even liggen.
"Dino Dudes": ik heb een bijpassend streepje erbij besteld, dat wordt dat de voering van het vest met capuchon dat ik hieruit maak.
Blauwe camo: een T-shirt voor volgende zomer.
Race auto's: net als de camo was dit een koopje. Eindigt waarschijnlijk als pijama.
Halloween: een potlelijke stof met geesten en pompoenen. Thomas zag het op het computerscherm en begon meteen te stuiteren. Hij is helemaal into Halloween namelijk.
Construction zone: voor een pijama, of misschien een pand van een T-shirt.
Streepjes: je moet toch een voorraad opbouwen....
Kreeften: ook dit was op verzoek. Thomas vondt de kreeften in het aquarium in de supermarkt erg fascinerend. Ook voor een pijama.