Sunday, May 5, 2013

Restverwerking

Een half jaar geleden ongeveer heb ik mijn stash (zo heet dat tegenwoordig, een vooraad) in dozen georganiseerd. Alles lag door elkaar op veel te grote stapels, op verschillende plaatsen, kortom: onoverzichtelijk. Dus ik naar de winkel alwaar een flink aantal dozen van doorschijnend plastic met deksel in verschillende maten gekocht werd.  Thuis werden die van etiketten voorzien en de stoffen kregen een nieuwe plaats. Uiteraard had ik te weinig dozen gekocht, ik bleek meer stoffen te hebben dan ik dacht waarmee meteen de noodzaak van de operatie beween was: orde scheppen in de chaos, nietwaar? Er kwam zelfs een aparte doos voor restjes, en die doos raakt vol! Daar moet wat aan gedaan worden:
Boxershorts lenen zich prima voor restverwerking, je hebt maar kleine stukjes stof nodig. En ze zijn nog goed gelukt ook. Weer een Ottobre patroon (Hugo) wat ik een beetje heb moeten aanpassen. Deze boxers zien er in ieder geval een stuk hipper uit dan de boxers die je hier in de winkel koopt. Alle onderbroeken voor het mannelijk geslacht, jong en oud, hebben nl een opening voor, iets wat voor mij onlosmakelijk verbonden is met de Opa-onderbroek, en mijn opa was geboren in 1903, ik bedoel maar.....

Oranje!

Iemand op D&V had het idee een maandelijkse uitdaging te organiseren. Het thema van April: oranje (met of zonder hoofdletter) Er kwamen een aantal kronings motieven voorbij, maar dat heeft weinig zin hier. Dus dan maar zonder hoofdletter en gewoon ee hemd in de kleur oranje.
De stof had ik al een tijdje liggen, Thomas had het zelf uitgekozen nota bene, het motiefje was er ook in het blauw nl. Het patroon is uit Ottobre (zomer 2012) en heeft contrasterende stoffen voor de knopenlijst, onderkraag, mouw en zoom. Ik dacht eerst dat allemaal weg te laten maar de blauwe Chambray die op mijn naaitafel lag bleek er mooi bij te passen dus die heb ik gebruikt.

Zoals je ziet moeten de knoopjes er nog op. Ik ben er best tevreden mee, ik vind kleine geometrische motieven leuk voor jongens, gesophisticeerd. Het patroon is klassiek en zonder poespas.

Manni

Een longsleeve voor Thomas. Het was de 2e poging, de eerste poging zat prima in elkaar maar was te klein. Dat krijg je als je een niet-rekbare stof gebruikt voor een patroon dat voor rekbare stof bedoeld is. Ik had het kunnen weten maar ik had er gewoon niet bij nagedacht.
Het is een patroon uit Ottobre, genaamd Manni. Het was nog even puzzelen met de rits, niet dat het zo moeilijk is, maar ik had het nog nooit op deze manier gedaan.

 Het was trouwens niet mogelijk Thomas te laten poseren, alles moet met speed tegenwoordig.