Wednesday, February 25, 2015

De stand

Zo, het is alweer veel te lang geleden dus zet je schrap voor een overload....

Allereerst het Kerstjurkje:


Het patroon is van Ottobre, het was vorig jaar goed bevallen dus deze keer nog maar eens, in een maatje groter. De stof is een Japanse brushed cotton, wat flanelachtig, gekocht bij Miss Matatabi. Mocht je in haar winkel gaan kijken dan wees gewaarschuwd: zorg dat je genoeg tijd hebt...
De print heeft hier en daar een subtiel metaaldraadje, dus dat heb ik in de paspel laten terug komen


Als je goed kijkt kan je het nèt zien.
En ik heb voor het eerst een blinde zoom gemaakt. Dat heeft dus niets om het lijf, ik moet nog wat oefenen met het voetje, maar heus, niets om bang voor te zijn. Het lijkt of je nog steeds een stiksel ziet lopen, maar ik had de zoom wat te enthousiast geperst, je ziet nu te goed tot waar de stof dubbel ligt. In het dragen is het echt "onzichtbaar"


Ik vind ze er schattig uitzien zo, Thomas met zijn matching stropdas.



Nog voor kerst had ik een dunne fleece gekocht om er voor Thomas een kamerjas van te maken. Niet een badjas, maar iets wat hij 's morgens snel over zijn pyjama kan aantrekken (hij is niet zo van "eerst aankleden, dan naar beneden")
Dit is het geworden:




Het is maar 128, nog wat groot maar dat geeft niet. Hij kan er goed in lummelen. Patroon van Ottobre.




Deze sweat had ik al heel lang liggen, oorspronkelijk gekocht om een blazerjasje van te maken, maar het kwam er niet van. Maar het was minder dan 1 meter dus ik moest niet te lang meer wachten anders kon ik niets passends meer maken. Het is een mouwloze tuniek-met-capuchon geworden, een makkelijk, leuk en veelzijdig patroon van Ottobre genaamd "Wild Cat"
De sterren heb ik er met textielverf zelf op geschilderd. Ik heb de freezer-paper methode gebruikt, heel makkelijk en het effect is geslaagd, al zeg ik het zelf.
Het patroon beviel zo goed, dat ik nog een exemplaar gemaakt heb:


Ik wilde het iets neutraler van kleur houden, maar de combinatie rood-donkerblauw is misschien wat al te voor de hand liggend, dus heb ik knaloranje afwerking genomen. De familie Vogel is uit flock-folie. Je ziet ook een klein stukje van de geflockte naam en maat.

Om het rood wat aansluiting te geven, Saskia heeft niet veel rood in haar garderobe, maakte ik nog deze top:

Valt het op dat de hartjes onderstboven staan? Had je niet gezien hè? Ach ja, een kniesoor die daarover valt. Het patroon is van Ottobre, Autumn Forest.