Monday, March 18, 2013

Update

Het is een tijdje stil geweest, maar dat betekent niet dat ik heb stilgezeten ;-)

Het grootste project was een jas voor Thomas. In de laatste Ottobre stond een klassieke Duffel Coat, in de plaatselijk stoffenwinkel hadden ze mooie walk stof (melton in het Engels), ideaal voor dit soort jassen.



Ik moet nog wat detailfoto's maken. Onder de houwtjes touwtjes zit een rits verdekt onder een windflap, alle delen zijn doorgestikt, de capuchon "sluit" met een knoop en de voering zit er perfect in. Al met al ben ik er zeer tevreden over. Één minpuntje: ik maakte maat 110 in de verwachting dat de jas groot genoeg zou zijn voor dit voorjaar en volgende winter, maar het ziet er naar uit dat Thomas geen groeispurt mag doormaken want dan past de jas volgend seizoen niet meer.

Een beetje Saskia-spam:




Voor haar ben ik ook bezig geweest, in feite is bijna alles wat ze draagt door mij gemaakt. Zoals deze outfit (stofjes van Michael Miller):


Ik heb er nog een paar geknipt klaar liggen, in frisse lente kleuren... Ik heb de hele zaterdagochtend kledingstukken geknipt, 7 in totaal. Het is de bedoeling een beetje met beleid te naaien zodat ik niet per project de naaimachine van nieuw garen moet voorzien en/of ombouwen en weer terug. En het werkt! Gister waren opeens 3 dingen af :-))