Sunday, October 5, 2014

Recept

Laat ik eens een recept delen: Krabtaart met oertomaten.

Neem een bodem naar keuze, ik maak altijd een korstdeeg maar ik neem aan dat een gekocht bladerdeeg ook wel lekker is. Terwijl het deeg ligt te rusten (of ontdooien) fruit je een stuk of 5 lente-uitjes (of een kleine prei) tot ze zacht zijn. Karameliseer met een eetlepel balsamico azijn en een eetlepel bruine basterdsuiker.
Rol het deeg uit en bekleed een bakvorm. Verdeel de ui over de bodem en verdeel er grof 100 gr ricotta over (er gaat niets boven zelfgemaakt!). Verdeel hierover een flinke portie krab, toch zeker wel 200 - 250 gram.
Klop in een kom 4 eieren los met 125 ml slagroom en 40 geraspte pecorino, schenk over de taart en laat het geheel in de oven op 180 graden gedurende 25 - 30 minuten gaar worden.
Neem de gare taart uit de oven en laat een beetje afkoelen. Snijd 3 tomaten (afhankelijk van de grootte uiteraard) in schijven en leg die op de taart. Snipper wat basilicum erover en eventueel nog een drupje olijfolie.
Ik kan maar 1 foto plaatsen, want de taart ging in één keer op!


Het recept is een variatie op een ricotta taart uit Delicious.

Eet smakelijk!

No comments:

Post a Comment